מה מבצעים בניתוח קטרקט

ניתוח קטרקט מבוצע ברוב המקרים בהרדמה מקומית, הוא איננו כואב, והוא אורך בדרך כלל פחות מחצי שעה. בניתוח קטרקט מוציאים את העדשה הטבעית מתוך העין ומכניסים במקומה עדשה סינטטית. עדשה זו עשויה מפלסטיק מיוחד (אקרילי) שניתן לקיפול, והוא בעל שקיפות ועמידות גבוהים במיוחד. כל הניתוח מבוצע דרך חתכים זעירים בקרנית של העין, שהגדול בהם לא עולה על 2.5 מ”מ.

את העדשה הישנה מפרקים לחתיכות קטנות בתוך העין ושואבים אותה החוצה בעזרת מכשיר מיוחד שמרסק את חומר העדשה (המערכת נקראת פאקואמולסיפיקציה). כאשר העדשה בחוץ, ונוקו כל השאריות האחרונות שלה, משתילים את העדשה החדשה.

איך ממקמים את העדשה החדשה בעין?

העדשה הטבעית שלנו נמצאת בתוך מעטפת שקופה ועדינה במיוחד. עוביה של המעטפת הזו שנקראת קופסית העדשה או בקיצור “הקופסית” נמדד באלפיות המילימטר (מיקרונים). בניתוח קטרקט מודרני עושים פתח בחלק הקדמי של הקופסית, דרך הפתח הזה מרוקנים את העדשה הישנה, ואז דרך אותו הפתח מכניסים את העדשה החדשה לתוך הקופסית.

לעובדה שהעדשה החדשה יושבת בתוך הקופסית יש שני יתרונות חשובים. הראשון הוא שהקופסית שומרת את העדשה מרכזית ויציבה, והשני הוא שכיוון שאנחנו יודעים בדיוק איפה היא תשב אנחנו יכולים לחשב ברמת דיוק גבוהה את כוח העדשה הנדרש על מנת להגיע לתוצאה האופטית הרצויה.

Accessibility Toolbar