הקו הטיפולי הראשון בגלאוקומה

מקובל להתחיל את הטיפול בגלאוקומה בטיפות או בטיפול לייזר מסוג Selective laser trabeculoplasty (SLT). מחקרים מצוינים מהשנים האחרונות הדגימו שלייזר SLT שווה ערך מבחינת האפקטיביות שלו לטיפה בחולים עם אבחנה חדשה של גלאוקומה או לחץ תוך עייני מוגבר. אם מתחילים עם טיפות אפשר לבצע אחר כך לייזר, ולהפך – אין בעיה להתחיל טיפול בטיפות אם הלייזר לא עבד.

כיוון שלגלאוקומה לרוב אין סימפטומים, היא לעיתים קרובות מתגלה בבדיקה שגרתית, וספציפית בבדיקה לקראת ניתוח קטרקט. במקרה זה ייתכן ואין צורך להתחיל טיפול כלל, ואפשר לבצע ניתוח קטרקט בשילוב ניתוח גלאוקומה זעיר-פולשני או אחר, ורק לאחר הניתוח להתחיל טיפול בטיפות במידת הצורך.

כיוון שגלאוקומה היא מחלה שמתקדמת לאט, במקרים רבים אין בהילות בהתחלת הטיפול. לפעמים כדאי לדחות קצת את הטיפול כדי לאשש את האבחנה על ידי בדיקות עזר נוספות, או להעריך את הלחץ התוך עייני בשעות שונות ביממה. נתון מעניין במיוחד בהקשר הזה, שיש לו השלכות על המהלך הצפוי של המחלה ועל הבחירות הטיפוליות, הוא הלחץ התוך עייני המקסימלי. כיוון שההחלטה להתחיל טיפול בגלאוקומה היא קרוב לוודאי החלטה לכל החיים, שווה לפעמים להתעכב קצת לפני תחילת הטיפול כדי להכיר בצורה טובה את העין באופן כללי ואת הגלאוקומה באופן ספציפי לקראת ההמשך.

Accessibility Toolbar